Näin osallistut

Osallistu kilpailuun 1.–30.9.2019 välisenä aikana lataamalla kuva Wikimedia Commonsiin näiden ohjeiden mukaan.

Kulttuuriperintökohteet

  1. Etsi kuvattavia kohteita kuvattavien kohteiden listoilta. Ne on järjestetty maakunnittain ja kunnittain. Löydettyäsi kohteen, voit ladata kuvan sen yhteydessä olevan linkin kautta syyskuussa.
  2. Voit etsiä kuvauskohteesi ja ladata kuvasi myös Monumental-karttasovellusta käyttämällä kännykässä tai tietokoneella.
  3. Jos kulttuuriperintökohde ei ole kuvattavien kohteiden listalla, mutta se löytyy Museoviraston palvelusta kyppi.fi, voit ladata sen erillisellä latauslomakkeella.

Jälleenvalokuvaus

Tämän vuoden kotimaiseen kilpailuun voi osallistua myös jälleenvalokuvaamalla Finnasta löytyviä historiallisia valokuvia niiden tapahtumapaikoilla. Seuraa alla olevia ohjeita.

Ajapaik-kännykkäsovelluksella

ajapaik.png
  1. Lataa puhelimeesi Ajapaik-kännykkäsovellus Androidille Play-kaupasta.
  2. Mene ulos ja etsi kuvauskohdetta Ajapaikin avulla. Ajapaik hakee Finnasta lähettyvillä kuvattuja vanhoja valokuvia.
  3. Kuvaa valokuva Ajapaikilla ja tallenna. Kuva tallennetaan Ajapaikiin ja se tallentuu myös oman puhelimesi muistiin. Syyskuussa kuvatut kuvat osallistuvat automaattisesti Wiki Loves Monuments -kilpailuun.

Ilman Ajapaik-sovellusta

  1. Jos et käytä Ajapaik-sovellusta, voit etsiä kaikki lähelläsi kuvatut vanhat valokuvat suoraan Finnasta.
  2. Lataa kuvaamasi kuva ja linkki alkuperäiseen valokuvaan kilpailulomakkeella syyskuun aikana. Osallistuminen vaatii kirjautumisen Wikimedia Commonsiin. Jollei sinulla ole Wikimedia-tiliä, voit rekisteröityä lataamisen yhteydessä. Tilin rekisteröinti vie vain pari minuuttia, eikä sinusta kerätä tietoja.