Aikataulu

 • Kilpailu alkaa: 1. syyskuuta
 • Kilpailu päättyy: 30. syyskuuta

Kansainvälisen kilpailun säännöt

 1. Kuva julkaistaan Wikimedia Commonsin hyväksymällä avoimella kulttuurilisenssillä (Creative Commons Nimeä-JaaSamoin 4.0 tai avoimemmalla). Wikimedia Commons -palvelu on Wikimedia Foundationin avoin kuvapankki. Kuvat säilyvät siellä kilpailun jälkeenkin ja ovat vapaasti käytettävissä noudattamalla avoimen lisenssin ehtoja.
 2. Kuva on voitu ottaa milloin tahansa, mutta se ladataan Wikimedia Commonsiin kilpailuaikana.
 3. Kuvattu kohde on merkitty kuvauskohteiden luetteloon ja kohde on tunnistettavissa kuvasta.
 4. Kuvan täytyy olla osallistujan itse ottama.
 5. Osallistuja suostuu antamaan sähköpostiosoitteensa rekisteröityessään Wikimedia Commonsiin, jotta häneen voidaan ottaa yhteyttä hänen mahdollisesti voittaessaan.
 6. Suomen kilpailuun voi osallistua vain Suomessa otetuilla kuvilla. Kansainvälisellä sivulla on esitelty muiden maiden kansallisia kilpailuja, joihin on mahdollista osallistua niiden alueella otetuilla kuvilla.
 7. Juryn jäsenet, Wikimedia Suomi ry:n henkilökunta ja hallituksen jäsenet eivät voi voittaa palkintoja tai osallistua kansainväliseen kilpailuun Suomen osakilpailun kautta.
 8. Kuvia kuvatessa ei saa rikkoa kotirauhaa, ja yksityisalueella kuvaamiseen tulee olla lupa.
 9. Juryllä on oikeus tarvittaessa soveltaa sääntöjä.

Jälleenvalokuvaus

 1. Jälleenvalokuvatun kuvan täytyy olla uudelleen luotu versio jostain olemassa olevasta ja vapaasti käytettävästä kuvasta.
 2. Historiallisen kuvan ja jälleenvalokuvan parit osallistuvat Suomen kilpailuun.
 3. Jälleenvalokuvattujen kuvaparien uudet kuvat osallistuvat kansainväliseen kilpailuun, jos kuva liittyy rekisteröityyn kulttuuriperintökohteeseen.

Huomaa

Kilpailukuviin pätevät kaikki Wikimedia Commonsin vaatimukset. Kuvien täytyy tekijänoikeudeltaan avoimia, eikä niiden käyttöä saa rajoittaa myöskään esimerkiksi vesileimoilla. Hylkäämiseen voi johtaa myös tekijänoikeuden alaisen kohteen, kuten patsaan kuvaaminen tai kuvan huono tekninen laatu. Lue lisää Wikimedia Commonsin käytännöistä.

Kuvien käyttö

Kilpailussa kuvat tallennetaan Wikipedian käyttämään Wikimedia Commons -kuvapankkiin, jossa ne säilyvät kilpailun jälkeenkin ja ovat vapaasti käytettävissä noudattamalla avoimen lisenssin ehtoja.

Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeus säilyy kuvaajalla, mutta kuvat lisensoidaan avoimella Creative Commons BY-SA 4.0 -lisenssillä. Se sallii kuvien jakamisen ja muuntelemisen sillä ehdolla, että kuvaajan nimi ja kuvan lähde mainitaan ja että johdannaisteos lisensoidaan samalla lisenssillä.

Tekniset suositukset

Wiki Loves Monumentsiin voi osallistua millä tahansa kameralla otetuilla valokuvilla. Kuvatiedostot kannattaa lähettää alkuperäisessä koossaan, jos mahdollista, tai ainakin mahdollisimman suurina. On todennäköistä, että pienet kuvatiedostot eivät yllä finalistisijoille, ja jos kuvan pidempi sivu on alle 1000 pikseliä leveä, se karsiutuu kilpailusta pois. Digitaalinen kuvankäsittely kannattaa pitää maltillisena.

Palkinnot

Suomen kilpailun voittanut kuva palkitaan 200€ valokuvaustarvikelahjakortilla. Kymmenen parasta kuvaa palkitaan Museokortilla ja ne etenevät kansainväliseen kilpailuun. Jälleenvalokuvaussarjan voittaja saa 100 euron valokuvaustarvikelahjakortin ja Museokortin.