Tidsplan

 • Tävlingen börjar: 1 september
 • Tävlingen slutar: 30 september

Regler för den internationella tävlingen

 1. Ditt bidrag kommer att publiceras under en öppen kulturlicens som godkänts av Wikimedia Commons (Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0). Wikimedia Commons är en öppen bildbank grundad av Wikimedia Foundation. Bilderna kommer att stanna kvar på bildbanken efter tävlingen och är fritt tillgängliga i enlighet med villkoren för den öppna licensen.
 2. Bilden kan ha tagits när som helst, men måste laddas upp på Wikimedia Commons under tävlingstiden.
 3. Objektet på bilden ska hittas i kartan över kulturarv och ska kunna identifieras.
 4. Bilden måste vara tagen av deltagaren.
 5. Deltagaren måste fylla i sin e-postadress vid registreringen på Wikimedia Commons, så hen kan kontaktas om hen vinner.
 6. Endast bilder tagna i Finland kan delta i den finländska tävlingen. Detta gäller även andra länders nationella serier, som finns presenterade på den internationella webbplatsen.
 7. Jurymedlemmar, Wikimedia Finland rf:s personal och styrelseledamöter kan inte vinna priser eller delta i den internationella tävlingen via den finländska tävlingen.
 8. Fotografierna får inte tas på ett sådant sätt att det bryter mot hemfriden och på privata områden måste man ha tillåtelse till fotografering.
 9. Juryn har rätt att anpassa reglerna efter behov.

Refotografering

 1. Den nya versionen av ett historiskt fotografi måste vara en återskapad version av en riktig och fritt tillgänglig bild.
 2. Med bildpar av historiska fotografier och deras moderna versioner kommer du att delta i den finska tävlingen.
 3. Den moderna versionen kommer att delta även i den internationella tävlingen om bilden är associerad med ett kulturarvsobjekt.

Observera

Alla Wikimedia Commons krav gäller för tävlingsbilderna. Bilderna måste vara fritt tillgängliga, och deras användning får inte heller begränsas av till exempel vattenmärken. Bilden kan också uteslutas ur tävlingen om den avbildar ett upphovsrättsskyddat objekt, till exempel en staty, eller på grund av dålig teknisk kvalitet på bilden. Läs mer om Wikimedia Commons -policyer.

Användning av bilder

I tävlingen kommer bilder att lagras i Wikimedia Commons bildbank som används av Wikipedia, där de kommer att förbli efter tävlingen och kommer att vara fritt tillgängliga under villkoren för den öppna licensen.

Pris

Den vinnande bilden i den finska tävlingen belönas med ett presentkort på 200€ för fototillbehör. De tio bästa bilderna belönas med ett Museikort och deltar automatiskt också i den internationella tävlingen. Vinnaren av refotograferingsserien belönas med ett presentkort för 100€ för fototillbehör och ett Museikort.